Foorumi

Vesistartin alkeet

  • Susanna
  • Susanna hahmo Kirjoittaja
  • Poissa
  • Administrator
  • Administrator
  • FIN-112
Lisää
11 vuotta 9 kuukautta sitten #1 : Susanna
Vs: Vesistartin alkeet kirjoittanut Susanna
Enpä osaa itsekään vesilähtöä muuten kuin satunnaisesti tähtien asennon ollessa suotuisa mutta tässä Vassilikin poikien ohjeita vesilähdön treenaamiseen.

Vesillä videon tyyli eli molemmat jalat laudalla onnistuu silloin kun on tarpeeksi tuulta. Jos ei ole tarpeeksi tuulta tai on liian pienellä purjeella liikkeellä niin näin meitä opetettiin:

- vain takajalka laudalle, etujalka jää roikkumaan veteen
- takajalan kantapää lähelle takapuolta (näyttivät esimerkin että jos yrittää nousta korkealle askelmalle niin jalkaa ei voi pitää suorana edessä vaan jalka on tietty koukussa ja kantapää ihan lähellä takapuolta)
- sillä että etujalkaa ei laiteta laudalle saadaan mastokäsi kauemmas eteen = masto ylemmäs ja eteenpäin = enemmän tuulta purjeeseen
- katse mastonjalkaan = mastokäden saa vielä enemmän eteenpäin
- laudan keula enemmän myötäiseen ja kädet taaksepäin puomissa
- pojut kuvasivat asentoa Supermanin lentoasennoksi eli etukäsi pitkälle eteen, takakäsi koukkuun, takajalka koukkuun, etujalka suoraksi ja korva kiinni etukäteen ja katse alas :blink:

Se tuli itsekin kokeiltua että jos yrittää liian kevyellä tuulella vesilähtöä molemmat jalat laudalla niin puuskaa odotellessa valuu helposti 10 metriä alatuuleen eikä vieläkään ole laudalla. Samassa kelissä laudalle pääsi heti kun jätti etujalan pois laudalta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.