Jäsentiedotteet

Surffipaikat


Tässä on tarkoitus esitellä hyväksi koettuja surffipaikkoja (purjelautailu) kotimaassa.
Ajo-ohjeet, sattuvin tuulen suunta, rannan plaatu, aallon korkeus, palvelut, parkkipaikka, lähin sää-asema jne...
Lähettele yo infoa spostilla hyvistä paikoista, niin liitetään tiedot tänne.

Kotimaasta:

Kotisatama Säkä.

 Säkä talvella

 

HySurfin kotisatama on Rajamäen SÄÄKSJÄRVI. 

Ajo-ohje:    Helsingin suunnasta tullessa käänny Hämeenlinnan moottoritieltä Nurmijärven liittymästä Nurmijärven suuntaan. Aja tietä 131 Rajamäelle asti (10-15 km), oikealla radan ylityksen jälkeen Shell.

                      Siitä kyltti Kiljava vasemmalle (Kiljavantie). Aja n. 5 km, tien oikeassa reunassa iso kivi (älä törmää!!). 400 m sen jälkeen käänny oikealle rantaan päin, seuraa opasteita Hyvinkään rantaan.

Pohjoisesta tullessa Hämeenlinnan moottoritietä käänny Hyvinkään eteläisestä liittymästä oikealle Hangon suuntaan  (tie 53). Aja 5-7 km, käänny vasemmalle Rajamäelle tielle 131. Shell vasemmalla, ja muuten kuten edellä...

Karttalinkki


Hanko 

Tuusulanjärvi

Yyteri

Kalajoki

Parola / Hämeenlinna


Vanajavesi

Hämeenlinnassa ei oikeestaan oo mitään kunnon paikkaa, mutta Hattulan puolella on pari eli täällä parolassa on ...

  Lehijärvi, jossa pääsee vesille yleisiltä uimarannoilta, kun kääntyy pälkäneentieltä Parolaan, ajaa kylän ja panssarimuseon ohi ja heti museon jälkeen mäen alta kääntyy Lehijärven rantatielle ja sit kattelee vasemmalta puolelta uimarannat, niitä on perätysten 2 kpl. Ensimmäinen on ehkä parempi, on vähemmän väkee ja pääsee autolla luvallisesti lähemmäs. Lehillä monesti tuulee kovemmin kuin ympäristössä, varsinkin länsikeleillä, mutta aallot ei juuri Sääksiä isommiks taida tulla. Parhaat tuulen suunnat on lounaan- ja lännen väliset kelit.

 Hattulan kovin Wavepaikka löytyy sitten ruskeenkärjestä jonne pääsee kun kääntyy Pälkäneen tieltä Parolaan, sitten heti oikeelle teollisuustielle jonka päästä taas oikeelle, sitä asvalttitienpäähän asti ja vasemmalle ja sitä ehkä 1 km ja mäenharjanteen takaa oikeelle ruskeenkärkeen jota ajetaan kunnes tullaan kapealle kannakselle, josta Vanaja aukeaa molemmin puolin. Mahtava paikka sisävesillä ja tuulet sopii lännestä pohjoseen ja eteläkelilläkin pääsee vesille. Länsikelillä tulee järvioloissa mieletöntä aaltoo jos suunta vaan on just kohdallaan. Ainoo miinus on pieni parkkipaikka jota kalastusseura tuppaa terrorisoimaan (kuulemma yksityisalue) ja lisäksi rikauspaikat on pienet ja kiviset, mutta kelin osuessa nappiin se kyllä korvaa kaiken muun....

  Sitten vielä luoteis-pohjoiskelillä löytyy yleinen ranta Kalvolan puolelta Heinusta, jonne pääsee moottoritietä Tampereen suuntaan ja kääntymällä sitten Iittalan kohdalta rampille ja siitä heti vasemmalle Heinuun päin, josta viitoitukset pikkuteitä pitkin yleiselle venerannalle. Sinnekin tulee suunnan sattuessa kohdalleen ihan kivoja aaltoja, varsinkin oikealla puolella olevalle karikkomatalikolle, kannattaa silti olla tarkkana...Sieltä on myös mukava matka kruisailla vaikka em. ruskeenkärkeen, sillä matka ei oo kovinkaan pitkä.

terveisin Tero

 


 

Hyvä paikkalinkki on myös Risto Reinikan sivuilla...

Ulkomailta:

Terife

   

Lantzarotte