Muita säälinkkejä

Hyväksi havaittuja säälinkkejä:

http://foreca.fi/Finland/Helsinki/veneilysaa/tuuliennuste/itameri

Tälle sivulle sää- ja surffiguru Petri Takalan antamia tulkintaohjeita (lainattu SPLL:n keskustelupalstalta): "Keskituulen lisäksi on mahdollista seurata puuskatuulia. Itse puuskaennuste on kuitenkin rakennettu enemmän sisämaan tuulia silmällä pitäen. Karkeasti merelle kannattaa seurata keskituulia ja maalle puuskatuulia. Maalla tuuli on aina niin puuskaista, että keskituuli ei oikein kerro tuulesta mitään. Mallin puuskatuulien on tarkoitus kuvata yleisimpiä tuulen puuskia. Lisäksi rastereilla on varjostettu alueet, joilla on riskiä, että voimakkaimmat puuskat ovat yli 14 tai 21 m/s. Nämä puuskat ovat aika haastava juttu, mutta jostain sekin pitää aloittaa... Niin ja koska tämä sama tuote palvelee myös kaikkia veneilijöitä, surffaajan kannattaa ajatella tuulen pääasiassa olevan sitä haitarin alinta lukemaa ;)

Kartta-aluetta voi säätä koko Fennoskandian alueesta lähes yksittäisiksi merialueiksi. Tuulen suunnat on merkitty nuolilla(vaati vielä säätöä), mutta ne voi napista painamalla vaihtaa myös isobaareiksi. Isoilla kartoilla ennustepituus on 3vrk, koska Ec on yleensä vielä 3 vrk:ssa yhtä hyvä kun muut mallit 2 vrk paikkeilla."

www.sääneuvos.fi

 

 

Lisää ennusteita

http://www.yr.no/place/Finland/Southern_Finland/Rajam%C3%A4ki/hour_by_hour.html 

http://portal.fma.fi/sivu/www/veneily/saa/tuuliennuste

http://www.fmi.fi/saa/meri.html

Säähavaintoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta
http://ilmatieteenlaitos.fi/suomen-havainnot/asema?parameter=4&;station=2974

Klaukkalan sääasema (havainnot, ukkostutka, ym)
http://www.klaukkala-saa.fi/

Suomalaisia yksityisiä sää-asemia: esim. Neljä asemaa Lohjalla, yksi Lauttasaaressa, Sipoossa, Espoossa, jne. Tuulidataa ja osassa web-kamerat. Ukkostutka.

http://www.europeanweathernetwork.eu/pwstable.php?fi