Historiaa

Kisaraportteja vuodelta 2004

Pisimmänpäivän regatta 20.6

HySurfin F2 Team Tero ja Veka käväisivät tutustumassa Vuoden pisimmän päivän kisaan Espoossa ja itse kisat olivatkin ihan onnistuneet, sekä kelin, että sään puolesta. Paikanpäällä tosin ilmeni, että se Esan väärä purjevalintasyndrooma onkin tarttuva tauti, joka leviää kosketuksesta. SIIS OLKAA VAROVAISIA SEN ESAN KANSSA SIELLÄ RADALLA, ETTÄ ELVIÄTTE KOLAROIMATTA. Selvityksenä tähän on, että Terolle tuli rimakauhu ja hän valitsi 11m2:n purjeen, vaikka keli moinasi toisessa lähdössä, jonka pystyi jo näin hivenen ikääntyneempikin surffari rannalla toteamaan, mutta sinne rannalle se 12,5m2 tussari jäi kuitenkin valmiiksi rikattuna aurinkoa ottamaan. Tuulta oli hetkittäin max 9m puuskissa ja muuten jotain 6m:
luokkaa. Itse ajoin 10,2m2:lla kisan molemmat lähdöt ja kaipasin itse 11m2 purjetta, mutta kun käsi oli pipi mökillä tehdyista kivitöistä, ettei oikein viitsinyt revitellä. Kisasta vielä, Tero ajoi Formulalla, kun oli formulakeli ja hyvin ajoikin. Kiertopalkinto tosin jäi tuonne Suomenojan Esson suuntaan, kun sattui tämä tuulitukka Anderskin tulemaan 
paikalle ja pesi kaikki ja puhtaasti, mutta tämä oli sentäänTeron eka pokaali formulalla ajetusta kisasta. Sille annetaan raikuvat aplodit!!

Tulokset:
1. Anders Smeds
2. Tero Toivonen
3. Veikko Alander
4. Olof Sundell
5. Kalle Holmström
6. Eero Ahola
7. Tomek Henry
8. Tero Kettunen

Veka, Fin-1467


Formula SM Kalajoki 27.–29.8.

SPLL-sivulta:
Kisa oli kolmipäivänen ja ensimmäinen kilpailupäivä oli 27.08.2004. 
Tuuliltaan päivä oli onnistunut. Päivän ensimmäinen löhtö saatiin liikkeele 13.15 ja tuuli vaihteli 8 - 10 m/s. Kisaan ilmoittautui 21 purjehtijaa ja ensimmäiseen lähtöön ylämerkille saapui 16 lautaa kärjessä Markus Huhtinen JPS eli Joensuun Pursiseura. Toisen nousun jälkeen kärjessä oli Jussi Ohlsson TWC Turun Windsurfer Club. 
Tuuli heikkeni kun kisa eteni. Neljäs lähtö saatiin liikkeele ja ylämerkille ensimmäisen luovin jälkeen nousi viisi lautaa: Jussi Ohlson, Kim Törnwall HSWC, Anders Smeds Surfing, Markus Huhtinen, Jon Törnwall HSWC ja Samuli Järvinen BSF. Muuita ei sitten seuraavan kymmnen minuutin sisälle merkille noussutkaan. Lähtö liputettiin poikki ja kolmen lähdön tulokset laskettiin: 
Jussi Ohlsson 3,4 pistettä ( 1,1,2 ) Jon Törnwall 7 ( 2,2,3) Markus Huhtinen 12 (4,3,5) Kim Törnwall 17 ( 5,6,6) ja Anders Smeds 18 ( 6,8,4 ) 
Lauantaina ei saatu yhtään lähtöä. Tuuli ei ylittänyt kilpailun starin tuulirajaa 4,8 m/s. 
Kolmas kilpailupäivä onnistui. Kaksi lähtöä ajettiin hyvässä noin 8 m/s tuulessä. Jani Paju paransi sijoitustaan sijoittuen ensimmäisesä lähdössä toiseksi ja päivän toisessa lähdössä ensimmäiseksi. Lopputulos Suomen mestaruus hopeaa. Vastaavlla sarjalla Jussi Ohlsson voitti SM kultaa pohjanaan hyvä sarja perjantailta. Jon Törwall pronssia kakkos ja kolmossija sarjallaan. Päivän kolmas lähtö jouduttiin keskeyttämään tuulen tyyntyessä. 

Hessun kommentit:
Kisaajia oli mukana tällä kertaa vain 21, varmaankin pitkä matka etelästä pelotti. Hyvinkäältä 500 km. Eipä ollut meillä kisassa kehumista, Tero 11. , Seppo 14. , Hessu 15. Seppo missasi yhden poijun yhdessä lähdössä, 2 DNF:ää jäi voimaan. Pe 3 lähtöä, ajoin kaikki 8,7m2 (tosin ekaan en ihan kerinnyt kun vaihdoin pienempää purjetta), La ei lähtöjä, Su 2 lähtöä molemmat 9,8m2.
Perjantaina Seppo ajoi 8,4m2-slalom rätillä lähdöt kympin porukassa!! Tero väänsi 11m2 rohkeasti läpi. Taas oli kisassa puuskikkaat maatuulet, onneksi ei tarvinnut pelastaa ketään, seuraava pysäkki olisi ollut Ruotsi...:)

Kalajoella oli ns. Venetsialaiset tänä viikonloppuna. Pe iltana Kalajoen riennoissa käytiin katsomassa Popedan keikkaa, Pate sai yleisön syttymään. La iltana oli paukkuja kuin uutena vuotena, suuri osa kisaajista purki rikit Oskarin opastamana. Onneksi ei kamoihin tullut vahinkoja. Koko lahti (6-7km? pitkä) oli valaistu parin metrin välein olevilla tuikuilla, hieno näky pimeässä! Klo 23 oli sitten vuorossa komea ilotulitus. Täytyy sanoa, ettei tavalliseen rankkariin jaksaisi tuonne asti lähteä, mutta 3 päivän SM:t Venetsialaistapahtumalla oli hieno kokemus!

Tulokset löytyvät http://sms1.solenovo.fi/surf/
Hessu FIN-808

Hiipu Regatta 05.09.2004

Keli oli aurinkoinen ja leppoisatuulinen. Tuulta löytyi aika-ajoin n. 3 m/sek, mutta sekaan tuli 6 m/sek puuskia, niinkuin olisi reikäisellä kärpäslätkällä sivaltanut. Kalervo Maarto teki radat, joita ajettiin kolme lähtöä. Osallistujia oli vain 6 kpl ja vaikka kovasti odoteltiin SM-tason porukkaa paikalle, niin Myöhäsen veljeksistäkin ilmestyi paikalle vain se vanhempi, joka iästään huolimatta omistaa vielä viriilin kilpailuvietin. Käväisin hakemassa Lechnerin, kun Sundellin Olofilla oli Crit Div 2 mukanaan, ja voitinkin ekan lähdön aika kevyesti, mutta toisessa lähdössä olin pitkän aikaa neljäs, kunnes ihan kalkkiviivoilla pääsin keulaan ja Olof jäi siinä lähdössä neljänneksi. Pappa yritti tässä lähdössä tehdä minulle joka kisaan kuuluvat Hellmannit, mutta vaikka kolisi, niin pysyin pystyssä, eikä lauta alkanut vuotamaan. Pappa tuli paapuurista suoraan päälle, vaikka huusin kuinka. Tuo kuulopuoli tuntuu olevan heikoissa kantimissa papalla. Kolmanteen lähtöön vaihdoin F2:n, kun tuuli näytti yltyvän, mutta se moinasi taas heti lähdön jälkeen ja minut jätettiin tylysti neljänneksi, mutta kaksi voittoa alla riitti kuitenkin ykkössijaan. Porukka pysyi aika hyvin kasassa ja tilanteet vaihtelivat ja rannalla olevat katsojatkin tuntuivat pitävän tilanteiden vaihteluista. Hiipun rantarekvisiittaa kelpaa kyllä esitellä rinta rottingilla, mutta kun se vaan sattuu olemaan täysin väärässä paikassa. Melojille ja veneilijöille paikka sopii kyllä erinomaisesti.

Tulokset Hiipu Regatta 05.09.2004

1. Veikko Alander
2. Olof Sundell
3. Risto Toivonen
4. Esa Reijonen
5. Ari Orttenvuori
6. Mats Wagner

Veka, Fin-1467

 

Puruvesi 10.-11.7

No niin, jälleen kerran on Puruveden Raceboard ranking kisattu Kesälahden
Ruokkeenniemessä. Kisa oli järjestyksessään 21.

Matka Puruvedelle alkoi perjantaina aamulla klo 10, jolloin lähdettiin Hessun kanssa, noutamaan Tero Parolasta peräkärryineen mukaan matkaan. Matka sujui rauhallisesti, tosin Hessun näsäjutut pitivät pienen hien päällä, siihen ei edes ilmastointikaan auttanut (ei sitä muutenkaan saanut käyttää, kuulemma tulee kurkku kipeäksi...). Esa liittyi seuraan asuntoautollaan puolivälin tuntumassa. Matkalla ohitimme Simpeleen siiat ja Parikkalan piiat, Vorssa oli väärässä suunnassa. Saavuimme perille Ruokkeenniemeen myöhään iltapäivällä ja perustimme perusleirin n. 200 metriä merenpinnan yläpuolelle n. 50 metriä Puruveden rannasta. Tunnelma oli leppoisa ja kesäinen kunnes huomasimme että HySurf:n faniklubi teki hyökkäyksen leiriimme. Jouduimme namioitumaan peruukein ja aurinkolasein, jotta meitä ei tunnistettaisi (kuvia saataneen myöhemmin). Muu leirialueen väki hieman
ihmetteli meitä hörhöjä, mutta naamioituminen onnistui, meitä ei tunnistettu.

Lauantai, ensimmäinen kilpailupäivä. Lämpötila n. 19 asetetta, tuuli n. 2
m/s itäkaakosta. Kipparikokous klo 9.30. Kilpailun jury päätti että
ensimmäinen lähtö olisi klo 11.00. Olimme laittaneet kaikki valmiiksi
edellisenä iltana, eräät olivat rikanneet jopa kolme rikiä valmiiksi. Yksi
kuitenkin poikkeuksena, Esa, joka ei ollut pistänyt tikkua ristiin. Esa ehti
kuin ehtikin ensimmäiseen lähtöön.

Ensimmäinen lähtö ajettiin hiostavassa ja heikkotuulisessa kelissä. Rata oli
kolmio/makkararata. Kryssipoijulla ensimmäisenä oli tuttuja nimiä, Hessu,
Tero, Seppo, Jouni, Esa jne... Kisailijoita oli parikymmentä. Armotonta
pumppamista, se tosin Säkän konkareille ei ollut mitään uutta. Loppusuoran
auetessa näytti että Hessu vie varman voiton, mutta sata metriä ennen maalia
myötäisellä Hessun jalat ilmeisesti alkoi tutista niin paljon, että lipesi persiilleen
ja mastokin vielä puraisi jalkaa. No, Tero kiitti ja kuittasi ensimmäisen
lähdön itselleen. Hessu kakkosena ja Seppo kolmas.

Toisessa lähdössä ei suurempia yllätyksiä nähty, tuuli oli vähän parempi
kuin ensimmäisessä, muttei vieläkään tarpeeksi jotta olisi välttynyt
pumppaamiselta. Hessu ykkönen, Tero kakkonen. Ekalla kryssillä Hessu, Jouni
ja Timi valitsivat vasemman reunan, kun muu porukka veti oikealle rannan
suuntaan. Tästä tulikin aikamoiset erot, sillä tuo vasemmistoporukka oli
myös ekana yläpoijulla. Timi oli koko tässä vaiheessa koko porukan KOLMAS!
Hyvä Timi!

Kolmannessa lähdössä tuuli nousi vielä lisää ja olikin kisan kovatuulisin
lähtö. Slovakian Barbora aiheutti lähtölinjalla aikamoisen hässäkän,
jyrätyiksi tuli ainakin Seppo, Jouni ja Hessu. Taisi olla ns. dominopalikkaefekti. Kevyimmät kaverit pääsivät jo ajamaan takalenkeistä sivumyötäiseen. Tero ykkönen, Hessu kakkonen. Ekaa kertaa yläpoijulla Seppo lähti ajamaan suoraan poijulta poijulle, Tero keulassa ja Hessu kannassa ajoivat taas reilusti oikealle hyvällä vauhdilla. Seppo junnasi hitaasti ja jäi selvästi. Ei Mummo-Seppo ole oppinut purjelautailun toista perusasiaa... (ensimmäinen oli se, ettei purjelauta kulje vastatuuleen!). 

Neljännessä lähdössä alkoi sitten tapahtua kummia! Edellisen lähdön innoittamina rohkeimmat vaihtoivat möhköt formuloihin. Kyllä oli Esan (9,8m2) ja Sepon (12,5m2) hymy korvissa asti kun ajaa läpsyttelivät plaanissa 6 min merkin noustessa. Tilanne näytti välillä jopa huolestuttavalta möhkömiesten silmin. Mutta kuten usein tapahtuu, tuuli lossahti 3 min. ennen starttia ja formulat jäivät viivalle seisomaan. Kyllä hymy hyytyi. Paitsi eräältä, Veikolta, joka paineli kärjessä Hessun takana hirmuisellä höökillä. Piti oikein hieraista silmiä, kyllä, Veikko se siellä meni kärjessä. Edellisissä lähdöissä Veikko oli taistellut samassa ryppäässä allekirjoittaneen kanssa, eli sijoitukset olivat olleet 5-8 välillä. Kävi mielessä että mitähän pillereitä se Veikko oikein oli tauolla napsinut, kun tuollalailla meuhkasi. Veikko tuli kakkosena maaliin,
heti Hessun kannoilla. Voi sitä hymyä! Luuliisi jo että alkaa naama kramppaamaan niin leveän hymyn ylläpitämisessä. Saunassa totuus tuli ilmi, Tero oli trimmannut Veikon 12.5 Tussarin uudelleen ja tulos oli tämä! Veikko kommentoi että on se perhana että 17 Puruveden kisaa on trimmejä haettu ja nyt kun ekan kerran kulki. Ja nytkin jonkun muun trimmaamana... Tämä kisa oli siis Veikon 18. Puruveden kisa! Onnea Vekalle! Veka lienee tilasi kuorma-auton rikin kuljetukseen, ettei trimmeihin tarvitse koskea??

Lauantai-ilta menikin sitten perinteisesti nauttien virvokkeita ja kisatapahtumia spekuloitaessa. Tilanne ensimmäisen päivän jälkeen oli että Hessu johti Teroa yhdellä pisteellä. Kolmantena Seppo, Jouni neljäs ja Veikko viides. Veikko se hymyili koko illan... Tanssiorkesteri teki oharit, joten tanssit jäivät vähiin ala-arvoisten
karaokeviritysten myötä.

Sunnuntaiaamu valkeni täysin tyynenä ja mitään muutosta ei tapahtunut päivän
koittaessa. Kisa puhallettiin poikki ja palkinnot jaettiin klo 13 lauantain tilanteen mukaisena. Avoimen luokan voitti siis Hessu, 7.5:n Radovan ja juonioreissa paras oli Timi. Onnittelut voittajille!

Iltapäivällä leiri purettiin ja aloitimme kotimatkan. Matkaan tosin tuli mutka, koska minä ja Hessu halusimme Ruokolahden mökille karhujen seuraksi saunomaan. Terolla oli kaksi vaihtoehtoa, joko ottaa peräkärry jalkapelillä mukaan tai sitten tulla mukaan mökille. Tero valitsi jälkimmäisen. Maanantai-iltana saavuimme jälleen Säkän rantaa kamoja purkamaan.

Hauska kisa- ja lomareissu jälleen! Kiitokset järjestäjille!

Juuso, Fin-15Bromarv Runt 18.07.2004

Lomat on pidetty ja kisaraportti tulee nyt näin jälkikäteen, mutta kaikki
on tosi hyvässä muistissa vielä. Bromarf Runt 18.07.2004 (20 km pitkä matkakisa Padva- Bromarv kk)

Keli oli leppoisan aurinkoinen ja vähätuulinen. Rannalle ilmestyivät Sundelleista: Olof, Tomas och Gustav. KVP:stä ilmestyivät paikalle Ari Orttenvuori ja Mats Wager, jolle on jäänyt hyvin mieleen Törön vanhojen purjeiden kuuluisat myyntipuheet. (Joo, ollaanhan me joskus tavattu.............lähtölinjalla.) Sitten Pasi Aarnio uskalsi rohkeasti lähteä lenkille formulalla ja palkintojenjakokin ehdittiin suorittaa ennen hänen maaliintuloaan. Lähtöpaukku lävähti tasan klo 11:00 ja Gustav juoksi kaniinina rannalta ensimmäisenä veteen ja pikku puuskan saattamana sai n. 100 metrin kaulan. Minä onnistuin iskemään kantaan ja pysyin hyvin vauhdissa mukana Teron trimmeillä varustetulla 12,5 Tushinghamilla. Gustav haki tuulta ajamalla sivusiivuja, mutta minä köröttelin vain suoraan lyhintä reittiä ja ero pysyi kutakuinkin samana.

Puolenvälin kohdalla yhdessä kapeikossa Gustav onnistui repäisemään n. 500
m kaulan ja pidin jo peliä menetettynä, ja aloin miettiä pyyhkeenkinheittämistä kehään, mutta pitkällä sivumyötäisellä pari kilometriä ennen maalia, alkoikin selkä hitaasti lähentyä horisontista kuin kangastus ja kas, kohta olinkin rinnalla ja ohi.
Se oli tosi hieno tunne ja Gustavin pää pyöri ympäri hämmästyksestä. Sitten
imaisin vesipullosta tukevat huikat, ja ajattelin, että eihän tämä vielätässä ollutkaan ja rupesin pumppaamaan kunnolla ja maaliin tulin ykkösenä.

Valmentajani Tuula oli tällävälin kylän kirppiksellä pyörimässä ja penkomassa vanhoja kirjoja, eikä kuullut maaliintuloani, koska luuli että kyse oli samanaikaisesti pidettävän huutokaupan tarjousten korottamisesta,kun paikallinen meklari huusi koko ajan: den första och den andra gång. Jouduin kuljeskelemaan pitkin toria ja hakemaan valmentajaa, että sain kamat vaihdettua.

Ventovieraat kyläläisetkin tulivat sitten rantatorilla onnittelemaan minua ja KVP:läiset samoin, sanomalla: Mehän ei nähty sua, muutenkuin lähtöviivalla. Kiertopalkintopystiin joudutaan nyt kaivertamaan vaihteeksi uusia nimiä, kun tähänastiset olivat melko vaihtelevasti erilaisia Sundelleita vuoronperään. No, oli siellä joku Törnvall ja Willberg seassa välillä.

Ensi vuonna on 20- vuotis juhlakilpailu, johon odotellaan runsaampaa osaanottajamäärää. Kisa on muuten hieno, antoisa ja palkinnot hyvät. Kysykää vaikka Kontturin Ristolta, joka edellisvuonna käväisi ihastelemassa Bromarvin hienoa saaristomaisemaa.

Tulokset:
1. Veikko Alander
2. Gustav Sundell
3. Olof Sundell
4. Tomas Sundell
5. Ari Orttenvuori
6. Mats Wager
7. Pasi Aarnio

Veka ( jo 20 v kokemuksella purjeiden trimmausta), Fin-1467

Teräs Surf 24.7

Kisa käytiin Sääksjärvellä lauantaina 24.7.04 alkuun pilvisessä säässä. Yleisöä ei alussa ollut, mutta auringon tullessa esiin alkoi väkeä tulla rantaan. Lämmintä oli aivan riittävästi, sää oli kostean hikinen. Maatuuli oli puuskaista SE-E 1-6 m/s. Uinti reilut 300 metriä, juoksu 3,5km (3 kierrosta), surffaus 3 kierrosta. Hellmanin pojat saivat hyvän uintiosuuden jälkeen eroa tehdyksi muihin. Timi johti, Jami juniorina juoksi lyhyemmän lenkin (2 kierrosta). Timi lähti kärjessä vielä surffaamaan, Jukka kuitenkin aivan kannoilla. Jukalla lähtö rannasta ei oikein onnistunut suunnitelmien mukaan maatuulella. Surf-osuudella Blini pääsi johtoon, kannoilla Timi, Veikko ja Hessu. Tämä nelikko ajoikin lähes koko matkan hyvin tasaisesti. Blini surffasi DIV-II Davidssonilla, joka kulki kevyessä kelissä kryssiä komeasti. Tällä kertaa mastokin kesti. Avotuulilla Bliniä saatiin tasapohjaisilla laudoilla kiinni. Ajoittain kärki oli 50 metrin sisällä. Kolmannella kierroksella saaren takana Blini touhusi mastonjalan kanssa, se oli irti, tuli yllättävä puuska ja purje nurin. Hessu kuittasi ohi ja Timi tuli aivan Blinin kantaan.

Tulokset

  1. Hessu
  2. Blinnikka
  3. Timi
  4. Alander
  5. Laupiainen

 

Hanko MM-Open tulokset

Hanko MM-OPENissa ajettiin lauantaina 5 lähtöä, sunnuntaina 3. Lauantaina purjeet 7-10 m2 formuloilla tai kölilaudoilla,sunnuntaina alussa keli heikompaa, mutta koveni rajuksi 3. lähtöön. Muutama kisaaja haettiin veneellä pois sunnuntaina. Lopputuloksista on pudotettu 2 huonointa lähtöä pois. Juha Blinnikka voitti kokonaiskilpailun sekä Avoimen luokan. Veikko Alander sai taistelijanmaljan ansaitusti, eväkin piti käydä sukeltamassa saaren kupeesta…

sija Kisailija   Pisteet 1 2 3 4 5 6 7 8
                       
  Raceboard avoin                    
1 Tero Toivonen   19 2 4 3 2   4 4  
2 Heikki Reijonen   40   7 6 5 8 8 6  
3 Jouni Hellman   65 12 11   9 12   13 8
4 Jorma Kotro   67 9 10 11 11 9 17    
5 Juhani Ström   74 10 12 23     9 9 11
6 Esa Reijonen   76 14 13 13   11 13 12  
7 Veikko Alander   86 15 17 15 14   10 15  
8 Jarmo Vuori   116 16 16     23 15 23 23
9 Jyri Lehtovaara   138 23 23 23 23 23 23    
                       
  Raceboard 7,5                    
1 Patrik Pollak   14   3   4 3 1 2 1
2 Radovan Kubin   36     7 7 5 5 7 5
3 Jouni Finer   37 6 6     7 7 8 3
4 Olof Sundell   53 7 9 9 10     11 7
5 Barbora Pollakova   70 13   12 13 10 12   10
6 Josef Pollak   87 11     23 23 11 10 9
                       
  Avoin                    
1 Juha Blinnikka   11   2 2   2 2 1 2
2 Tomas Sundell   26 5 5 5   4   3 4
3 Anders Smeds   28 1 1 1 1 1 23    
4 Jukka Laupiainen   100     23 23 23 3 5 23
5 Paul Lindholm   119 23 15 23 12 23 23    
6 Kalevi Männistö   138 23 23 23 23 23 23    
                       
  Naiset                    
1 Henni Hellman   1           1    
                       
  Juniorit                    
1 Timi Hellman   2             1 1
2 Jami Hellman   0             x x
2 Daniel Blinnikka   0             x x

Imatra

Imatralla ajettiin viikonloppuna kauden 3. Formula funboard ranking. Osallistujia oli suunnilleen 14. Lauantaina oli maatuuli Valkaman rannassa. Keli oli alkuun poutainen ja suht hiljainen 4 - 5 m/s. Radalle lähdettiin aikataulun mukaan. Lähtöviestien
aikana keli tippui pariin metriin, mutta kisapäällikkönä toiminut Kale ei "kuullut" hinaaja-Huhtisen lievästi äänekästä huutoa kelin hiljaisuudesta.....ei kun kaikki kyntämällä matkaan....mutta sitten keli nousi vasemmasta reunasta ja sitten plaanattiinkinlähtö ihan hyvässä nousevassa kelissä....toisella kierroksella sai jo
rutistaakin, kun ukkosrintama tuli rannan suunnasta suoraan päälle! Alun pläkän jälkeen pakka oli kivasti sekaisin ja kärki tuli aika nipussa maaliin, itse taisin olla 4. Sitten olikin luonnon näytelmän vuoro....keli yltyi ukkospuuskiksi rohkeimman jengin 
ajaessa !!!! Rantaa kohti....itse muutaman muun kanssa en kyllä uskaltanut sähköisessä ilmassa ja kaatosateessa pitää 12,5 neliöistä ylhäällä ja rintaman jälkeen tuli liki pläkä,,,joten rantsuun venehinauksessa varmaan jotain 4-5 km....

Kun olin taas tukevasti maankamaralla, keli alkoi nousta ja samantien seuraaviin lähtöihin...toinen lähtö ajettiin normaalioloissa, isot rätit veti hyvin....taistelin tokalla kierroksella Blinin kanssa kolmossijasta ja hassutin hänet tekemällä vendan viimeisellä lenssillä aikaisemmin ja ajamalla suoraan maaliin....urani paras formula ranking sijoitus muuten... Seuraava lähtö heti perään...keli oli jo noussut ja nousi koko ajan...eka kierros tiukkaa puristusta...taistelin Petterin kanssa tällä kertaa kolmossijasta...ekan kierroksen takasuoran slöörillä paukutettiin rintarinnan mitä koneista lähti ja pää kesti...sitten just ennen vendaa Petteri veti pannut ja pääsin ohi ja pidin paikkani , toka kryssi oli jo painajaista, kelin huudellessa parhaissa puuskissa venemiesten mukaan 11 m/s....alas onneksi tuli vähän helpommin ja toka kolmossija putkeen... Sen jälkeen olikin työlästä kryssiä takasin rantaan, nassakassa maatuulessa
isolla rätillä (edelleen 12,5).


Pienen saderintaman jälkeen keli jatkui... Kale marssitti väsyneet äijät vielä linjalle...rantsusta ei saanut kelin kovuudesta käsitystä, joten 12,5 kehiin edelleen...kun viestit alkoi pyöriä., tasainen tuuli oli jo kympin hujakoissa ja nousi koko ajan....lähdössä mitattiin 13 metrin puuskia!!!! NO, ei kun matkaan ja heti 
ekalla halssilla lipat ja homma alkoi olla osaltani selvä... väsymys ja iso rätti tekivät tehtävänsä....kiersin kuitenkin yhden kierroksen tehden vielä kahdet pannut...ja olin aivan puhki....taistelin rantoja pitkin puuskien välissä pikkuhiljaa takaisin lähtörantaan.....osa jäi pitempään oottamaan kelin rauhoittumista tai rantautuivat Petterin rantaan....Markus vei näytöstyyliin lähdön sikatiukkaan vedetyllä Pryden
12,5 neliöisellä!!! Kunnioitettava suoritus.

Iltabileet jäi tsekkaamatta, kun väsy vei voiton ruokailun jälkeen... Sunnuntaina olikin sitten aivan eri keli,,,suunta oli kuitenkin melkein sama....mutta ei tuuullut kuin 2-5 m/s,,,,yhtä lähtöä yritettiin, mutta tällä kertaa Huhtisen huuto vei voiton...pari tuntia
lilluttiin vesillä tuulta odottamassa ....turhaan. Kisa oli siinä.

tulokset:

1. Huhtinen

2. Anders

3. Nenonen

4. Törö (2 pistettä Petteristä)

5. Blinnikka


Tero, Fin-153 

Pentalan lenkki

Sääennusteet perjantaina antoivat lauantaille 6 - 11m/s, joten taktikoin jättämällä 12,5 m2 purjeen mökille, ettei kisassa kävisi kuin Myöhäsen veljeksille Hangossa (ja eikun veneellä kotiin). Otin vaan 11 m2 Loftin mukaani, mutta jo illalla sääennuste antoikin heikkenevää tuulta, joten arvelin, että tuli taas annettua kanssakilpailijoille turhaan 
tasoitusta, mutta en enää viitsinyt lähteä mökiltä hakemaan isompaa rättiä mukaan.
Niillä korteillahan sitä pelataan, mitä jaossa käteen annetaan. Lauantaina keli olikin aurinkoinen shortsikeli ja samalla tuuleton. Osallistujia oli vaivaiset 6 kpl, eikä voittoisia SM-tason Hysurffilaisia ilmestynyt rannalle ollenkaan. Myöhemmin kuulin, että Törö oli kotona kuumehoureissa Vanajan-wawetuksen jäljiltä, Anders Smeds oli lähtenyt Jenkkilään.Team-Sundell tietenkin oli paikalla, mutta vain kaksikkona tällä
kertaa. Maurasen Jussi oli järjestäjänä, kun Talvilat (Kirre ja Eki) ovat kuulemma heittäneet pyyhkeen kehään ja lopetelleet EST:ssä toimimisen ja Syvälahden Pekka on nykyisin niin iso kunkku, ettei ehdi enää ollenkaan surffaamaan. Lähtöpaukun tultua, keulille hyökkäsi uusia titaanilonkkiaan kehuskellut Pentti "Heinecken" Lujanen, joka vanhalla Mistralin rätillä pumpaten pystyi pitämään kaikki muut takanaan koko matkan Björkön selän yli, mutta sitten iski Tomas Sundell, saatuaan pienen puuskan ja 12,5m2 Pryde näytti voimansa kuljettaen tätä hankisääskeä hetkessä kilometrin eroon Lujasesta.

Kun käännyttiin myötäselle pääsin itsekin Lujasesta ohi, mutta kas kummaa, tämä hannuhanhi onnistui jostain löytämään laivaväylän vierestä hiekkasärkän, johon ajoin karille. Rohina vaan kuului peräevästä, mutta onneksi se vain hioitui, eikä rikkoontunut, ja kantamalla lautaa, pääsin taas jatkamaan. Lujanen oli tässä vaiheessa kuitenkin taas kuitannut ohi ja takaa tuli kohisten Pappa Sundellkin DIV 2 Critillään, minkä mastoon oli myös ripustettu järeänkokoista Prydeä, siivittämään menoa. No, onnistuin sitten kyllä tuon Lujasen ohittamaan ja repimään vielä n.
400 m kaulankin, mutta Tomas oli kyllä n. 2 kilometriä edellä, ja siihen ei paukut riittäneet millään. Olisi voinut olla aivan se ja sama, vaikka jos itsellänikin olisi ollut se 12,5 m2 purje, oli se semmoinen hankisääskikeli, mutta syyskesän, ellei koko "kesän" 
kauneimpia päiviä, jos aurinkoa ajatellaan.

Tulokset:
1. Tomas Sundell
2. Veikko Alander
3. Pentti Lujanen
4. Olof Sundell
5. Kalle Holmström
6. Ari Juhlén

PS. Alkaa muuten kisakiintiö pikkuhiljaa täyttymään ja romujen varastoonkanniskelu.
10,2 Northista löytyi paneelista reikä, samoinkuin ART 7,5 m2:sta ja Lechnerin kölihuulet pitää vaihtaa, että ensi kesänä, Säkässä, pääsee samalle tasolle kakkosryhmässä starttaavien kanssa.

Veka, Fin-1467

 

 

Tapahtumat 2004 (tulossa ja menossa...)


 

HySurf on myös mukana aktiivisesti jäsenistönsä kautta mm kaikissa Suomen Purjelautaliiton tapahtumissa sekä Surf-Messuilla Lahdessa.

Puruvesi Race 2004 kisaraportti

No niin, jälleen kerran on Puruveden Raceboard ranking kisattu Kesälahden Ruokkeenniemessä. Kisa oli järjestyksessään 21.
Matka Puruvedelle alkoi perjantaina aamulla klo 10, jolloin lähdettiin Hessun kanssa noutamaan Tero Parolasta peräkärryineen mukaan matkaan. Matkasujui rauhallisesti, tosin Hessun näsäjutut pitivät pienen hien päällä, siihen ei edes ilmastointikaan auttanut (ei sitä muutenkaan saanut käyttää, kuulemma tulee kurkku kipeäksi...). Esa liittyi seuraan asuntoautollaan puolivälin tuntumassa. Matkalla ohitimme Simpeleen siiat ja Parikkalanpiiat, Vorssa oli väärässä suunnassa. Saavuimme perille Ruokkeenniemeen myöhään iltapäivällä ja perustimme perusleirin n. 200 metriä merenpinnan yläpuolelle n. 50 metriä Puruveden rannasta. Tunnelma oli leppoisa ja kesäinen kunnes huomasimme että HySurf:n faniklubi teki hyökkäyksen leiriimme. Jouduimme namioitumaan peruukein ja aurinkolasein, jotta meitä ei tunnistettaisi (kuvia saataneen myöhemmin). Muu leirialueen väki hieman ihmetteli meitä hörhöjä, mutta naamioituminen onnistui, meitä ei tunnistettu.

Lauantai, ensimmäinen kilpailupäivä. Lämpötila n. 19 asetetta, tuuli n. 2 m/s itäkaakosta. Kipparikokous klo 9.30. Kilpailun jury päätti että ensimmäinen lähtö olisi klo 11.00. Olimme laittaneet kaikki valmiiksi edellisenä iltana, eräät olivat rikanneet jopa kolme rikiä valmiiksi. Yksi kuitenkin poikkeuksena, Esa, joka ei ollut pistänyt tikkua ristiin. Esa ehti kuin ehtikin ensimmäiseen lähtöön.
Ensimmäinen lähtö ajettiin hiostavassa ja heikkotuulisessa kelissä. Rata oli kolmio/makkararata. Kryssipoijulla ensimmäisenä oli tuttuja nimiä, Hessu, Tero, Seppo, Jouni, Esa jne... Kisailijoita oli parikymmentä. Armotonta pumppaamista, se tosin Säkän konkareille ei ollut mitään uutta. Loppusuoran auetessa näytti että Hessu vie varman voiton, mutta sata metriä ennen maalia myötäisellä Hessun jalat ilmeisesti alkoi tutista niin paljon, että lipesi persiilleen ja mastokin vielä puraisi jalkaa. No, Tero kiitti ja kuittasi ensimmäisen lähdön itselleen. Hessu kakkosena ja Seppo kolmas.
Toisessa lähdössä ei suurempia yllätyksiä nähty, tuuli oli vähän parempi kuin ensimmäisessä, muttei vieläkään tarpeeksi jotta olisi välttynyt pumppaamiselta. Hessu ykkönen, Tero kakkonen. Ekalla kryssillä Hessu, Jouni ja Timi valitsivat vasemman reunan, kun muu porukka veti oikealle rannan suuntaan. Tästä tulikin aikamoiset erot, sillä tuo vasemmistoporukka oli myös ekana yläpoijulla. Timi oli koko tässä vaiheessa koko porukan KOLMAS!
Hyvä Timi!
Kolmannessa lähdössä tuuli nousi vielä lisää ja olikin kisan kovatuulisin lähtö. Slovakian Barbora aiheuttu lähtölinjalla aikamoisen hässäkän, jyrätyiksi tuli ainakin Seppo, Jouni ja Hessu. Taisi olla ns. dominopalikkaefekti. Kevyimmät kaverit pääsivät jo ajamaan takalenkeistä sivumyötäiseen. Tero ykkönen, Hessu kakkonen. Ekaa kertaa yläpoijulla Seppo lähti ajamaan suoraan poijulta poijulle, Tero keulassa ja Hessu kannassa ajoivat taas reilusti oikealle hyvällä vauhdilla. Seppo junnasi hitaasti ja jäi selvästi. Eip Mummo-Seppo ole oppinut purjelautailun toista perusasiaa... (ensimmäinen oli se, ettei purjelauta kulje vastatuuleen!).
Neljännessä lähdössä alkoi sitten tapahtua kummia! Edellisen lähdön innoittamina rohkeimmat vaihtoivat möhköt formuloihin. Kyllä oli Esan (9,8m2) ja Sepon (12,5m2) hymy korvissa asti kun ajaa läpsyttelivät plaanissa 6 min merkin noustessa. Tilanne näytti välillä jopa huolestuttavalta möhkömiesten silmin. Mutta kuten usein tapahtuu, tuuli lossahti 3 min. ennen starttia ja formulat jäivät viivalle seisomaan. Kyllä hymy hyytyi. Paitsi eräältä, Veikolta, joka paineli kärjessä Hessun takana hirmuisellä höökillä. Piti oikein hieraista silmiä, kyllä, Veikko se siellä meni kärjessä. Edellisissä lähdöissä Veikko oli taistellut samassa ryppäässä allekirjoittaneen kanssa, eli sijoitukset olivat olleet 5-8 välillä. Kävi mielessä että mitähän pillereitä se Veikko oikein oli tauolla napsinut, kun tuollalailla meuhkasi. Veikko tuli kakkosena maaliin, heti Hessun kannoilla. Voi sitä hymyä! Luuliisi jo että alkaa naama kramppaamaan niin leveän hymyn ylläpitämisessä. Saunassa totuus tuli ilmi, Tero oli trimmannut Veikon 12.5 Tussarin uudelleen ja tulos oli tämä! Veikko kommentoi että on se perhana että 17 Puruveden kisaa on trimmejä haettu ja nyt kun ekan kerran kulki. Ja nytkin jonkun muun trimmaamana... Tämä kisa oli siis Veikon 18. Puruveden kisa!
Onnea Vekalle! Veka lienee tilasi kuorma-auton rikin
kuljetukseen, ettei trimmeihin tarvitse koskea??

Lauantai-ilta menikin sitten perinteisesti nauttien virvokkeita ja kisatapahtumia spekuloitaessa. Tilanne ensimmäisen päivän jälkeen oli että Hessu johti Teroa yhdellä pisteellä. Kolmantena Seppo, Jouni neljäs ja Veikko viides. Veikko se hymyili koko illan...
Tanssiorkesteri teki oharit, joten tanssit jäivät vähiin ala-arvoisten karaokeviritysten myötä.

Sunnuntaiaamu valkeni täysin tyynenä ja mitään muutosta ei tapahtunut päivän koittaessa. Kisa puhallettiin poikki ja palkinnot jaettiin klo 13 lauantain tilanteen mukaisena. Avoimen luokan voitti siis Hessu, 7.5:n Radovan ja juonioreissa paras oli Timi. Onnittelut voittajille!
Iltapäivällä leiri purettiin ja aloitimme kotimatkan. Matkaan tosin tuli mutka, koska minä ja Hessu halusimme Ruokolahden mökille karhujen seuraksi saunomaan. Terolla oli kaksi vaihtoehtoa, joko ottaa peräkärry jalkapelillä mukaan tai sitten tulla mukaan mökille. Tero valitsi jälkimmäisen.
Maanantai-iltana saavuimme jälleen Säkän rantaa kamoja purkamaan. Hauska kisa- ja lomareissu jälleen! Kiitokset järjestäjille!

Juuso FIN-15

 

Imatran kisat 2004

Teron FIN-153 raportti, aika nassakkaa ollut Imatralla: Imatralla ajettiin viikonloppuna kauden 3. Formula funboard ranking.
Osallistujia oli suunnilleen 14. Lauantaina oli maatuuli Valkaman rannassa. Keli oli alkuun poutainen ja suht hiljainen 4 - 5 m/s.
Radalle lähdettiin aikataulun mukaan. Lähtöviestien aikana keli tippui pariin metriin, mutta kisapäällikkönä toiminut Kale ei "kuullut" hinaaja-Huhtisen lievästi äänekästä huutoa kelin hiljaisuudesta.....ei kun kaikki kyntämällä matkaan....mutta sitten keli nousi vasemmasta reunasta ja sitten plaanattiinkin lähtö ihan hyvässä nousevassa kelissä....toisella kierroksella sai jo rutistaakin, kun ukkosrintama tuli rannan suunnasta suoraan päälle! Alun pläkän jälkeen pakka oli kivasti sekaisin ja kärki tuli aika nipussa maaliin, itse taisin olla 4. Sitten olikin luonnon näytelmän vuoro....keli yltyi ukkospuuskiksi rohkeimman jengin ajaessa !!!! rantaa kohti....itse muutaman muun kanssa en kyllä uskaltanut sähköisessä ilmassa ja kaatosateessa pitää 12,5 neliöistä ylhäällä ja rintaman jälkeen tuli liki pläkä,,,joten rantsuun venehinauksessa varmaan jotain 4-5 km.... Kun olin taas tukevasti maankamaralla, keli alkoi nousta ja samantien seuraaviin lähtöihin...toinen lähtö ajettiin normaalioloissa, isot rätit veti hyvin....taistelin tokalla kierroksella Blinin kanssa kolmossijasta ja hassutin hänet tekemällä vendan viimeisellä lenssillä aikaisemmin ja ajamalla suoraan maaliin....urani paras formula ranking sijoitus muuten...
Seuraava lähtö heti perään....keli oli jo noussut ja nousi koko ajan....eka kierros tiukkaa puristusta...taistelin Petterin kanssa tällä kertaa kolmossijasta...ekan kierroksen takasuoran slöörillä paukutettiin rintarinnan mitä koneista lähti ja pää kesti...sitten just ennen vendaa Petteri veti pannut ja pääsin ohi ja pidin paikkani , toka kryssi oli jo painajaista, kelin huudellessa parhaissa puuskissa venemiesten mukaan 11m/s....alas onneks tuli vähän helpommin ja toka kolmossija putkeen,,,,sen jälkeen olikin työlästä kryssiä takasin rantaan nassakassa maatuulessa isolla rätillä (edelleen 12,5) Pienen saderintaman jälkeen keli jatkui....Kale marssitti väsyneet äijät vielä linjalle...rantsusta ei saanut kelin kovuudesta käsitystä, joten 12,5 kehiin edelleen...kun viestit alkoi pyöriä., tasainen tuuli oli jo kympin hujakoissa ja nousi koko ajan....lähdössä mitattiin 13 metrin puuskia!!!! NO, ei kun matkaan ja heti ekalla halssilla lipat ja homma alkoi olla osaltani selvä....väsymys ja iso rätti teki tehtävänsä....kiersin kuitenkin yhden kierroksen tehden vielä kahdet pannut...ja olin aivan puhki....taistelin rantoja pitkin puuskien välissä pikkuhiljaa takaisin lähtörantaan.....osa jäi pitempään oottamaan kelin rauhoittumista tai rantautuivat Petterin rantaan....Markus vei näytöstyyliin lähdön sikatiukkaan vedetyllä Pryden 12,5 neliöisellä!!! Kunnioitettava suoritus.
Iltabileet jäi tsekkaamatta, kun väsy vei voiton ruokailun jälkeen....sunnuntaina olikin sitten aivan eri keli,,,suuntaoli kuitenkin melkein sama....mutta ei tuuullut kuin 2-5 m/s,,,,yhtä lähtöä yritettiin, mutta tällä kertaa Huhtisen huuto vei voiton...pari tuntia lilluttiin vesillä tuulta odottamassa ....turhaan. Kisa oli siinä.

tulokset....: 1. Huhtinen......2. Anders.....3. Nenonen....4. Törö...(2pistettä Petteristä) ....5. Blinnikka...>

terveisin Törö


Näillä sivuilla näytetään ensisijaisesti HySurfin järjestämien kilpailujen tuloksia, mutta joidenkin muidenkin kansallisten kilpailujen tuloksia saatetaan tänne kirjata (ainakin jos menestystä tulee).

Torstaikisat 2004

sija Kisailija Pisteet 20.5. 27.5. 3.6. 10.6. 17.6. 24.6. 1.7. 8.7. 15.7. 22.7. 29.7. 5.8. 12.8. 19.8. 26.8. 2.9.
1 Tero Toivonen 73,5 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 5,0 20,0 0,0 20,0 1,6 4,0 2,9 20,0 0,0
2 Esa Reijonen 84,2 4,0 7,0 1,6 5,0 4,0 2,9 5,0 6,0 20,0 1,6 2,9 6,0 11,0 1,6 4,0 1,6
3 Jouni Hellman 118,4 20,0 2,9 4,0 4,0 20,0 1,6 2,9 20,0 4,0 4,0 0,0 4,0 6,0 5,0 0,0 20,0
4 Veikko Alander 118,8 7,0 5,0 6,0 7,0 6,0 4,0 6,0 20,0 2,9 5,0 20,0 8,0 8,0 7,0 2,9 4,0
5 Heikki Reijonen 127,3 1,6 1,6 20,0 1,6 2,9 20,0 4,0 20,0 0,0 2,9 20,0 2,9 2,9 4,0 20,0 2,9
6 Juhani Ström 154,8 5,0 4,0 2,9 2,9 5,0 20,0 20,0 4,0 5,0 20,0 20,0 7,0 5,0 9,0 20,0 5,0
7 Timi Hellman 166,4 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 5,0 9,0 1,6 1,6 6,0 1,6 5,0 9,0 6,0 1,6 20,0
8 Jarmo Vuori 182,0 8,0 6,0 5,0 6,0 20,0 20,0 7,0 20,0 12,0 20,0 5,0 10,0 7,0 8,0 20,0 8,0
9 Jyri Lehtovaara 197,0 20,0 8,0 7,0 11,0 8,0 20,0 11,0 8,0 12,0 8,0 20,0 11,0 12,0 13,0 20,0 8,0
10 Seppo Lehti 206,1 2,9 20,0 20,0 20,0 1,6 20,0 1,6 0,0 20,0 20,0 20,0 0,0 0,0 20,0 20,0 20,0
11 Arto Pohjalainen 265,9 20,0 20,0 20,0 9,0 20,0 20,0 8,0 2,9 6,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0
12 Risto Alastalo 277,0 20,0 20,0 20,0 8,0 7,0 20,0 10,0 20,0 12,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0
13 Risto Kontturi 283,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 4,0 9,0 10,0 20,0 20,0 20,0
14 Tommi Antila 289,0 9,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 12,0 8,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0
15 Patrik Pollak 300,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 0,0 20,0 20,0
16 Juha Blinnikka 301,6 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 1,6 20,0 20,0 20,0
17 Andrei Nikiforov 302,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 9,0 20,0 20,0 13,0 20,0 20,0 20,0
18 Ricardo Maestre 305,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 5,0 20,0
19 Mikko Nurmi 306,0 6,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0
20 Kari Suutarinen 306,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 6,0 20,0
21 Henni Hellman 307,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 7,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0
21 Jukka Ruuskanen 309,0 9,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0
22 Jarmo Terho 310,0 20,0 20,0 20,0 10,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0
23 Radovan Kubin 310,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 10,0 20,0 20,0
24 Barbora Pollakova 311,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 11,0 20,0 20,0
25 Virpi Vaarama 312,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 12,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0
26 Josef Pollak 312,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 20,0 12,0 20,0 20,0
                                       
  Juniorit                                    
1 Jami Hellman                   1,0 1,0 1,0   1,0 2,0 1,0  
2 Daniel Blinnikka                           2,0 1,0    

 

Hanko MM-Open 2004

 

sija Kisailija   Pisteet 1 2 3 4 5 6 7 8                                                                                                                
               
  Raceboard avoin              
1 Tero Toivonen   19 2 4 3 2   4 4             38,0    
2 Heikki Reijonen   40   7 6 5 8 8 6             80,0    
3 Jouni Hellman   65 12 11   9 12   13 8           130,0    
4 Jorma Kotro   67 9 10 11 11 9 17              
5 Juhani Ström   74 10 12 23   9 9 11           148,0    
6 Esa Reijonen   76 14 13 13   11 13 12               152,0    
7 Veikko Alander   86 15 17 15 14   10 15               172,0    
8 Jarmo Vuori   116 16 16   23 15 23 23             232,0    
9 Jyri Lehtovaara   138 23 23 23 23 23 23               276,0    
                  0,0    
  Raceboard 7,5                   0,0    
1 Patrik Pollak   14   3   4 3 1 2 1             28,0    
2 Radovan Kubin   36   7 7 5 5 7 5           72,0    
3 Jouni Finer   37 6 6   7 7 8 3             74,0    
4 Olof Sundell   53 7 9 9 10   11 7             106,0    
5 Barbora Pollakova   70 13   12 13 10 12   10             140,0    
6 Josef Pollak   87 11   23 23 11 10 9             174,0    
                   
  Avoin                    
1 Juha Blinnikka   11   2 2   2 2 1 2             22,0    
2 Tomas Sundell   26 5 5 5   4   3 4             52,0    
3 Anders Smeds   28 1 1 1 1 1 23                
4 Jukka Laupiainen   100   23 23 23 3 5 23              
5 Paul Lindholm   119 23 15 23 12 23 23           238,0    
6 Kalevi Männistö   138 23 23 23 23 23 23                 276,0    
                0,0    
  Naiset                   0,0  
1 Henni Hellman   1   1                  
                    0,0  
  Juniorit                   0,0  
1 Timi Hellman   2   1 1             4,0  
2 Jami Hellman   0   x x                
2 Daniel Blinnikka   0   x x                
                     
                    0,0  
  Hanko MM-OPENissa ajettiin lauantaina 5 lähtöä, sunnuntaina 3.            
  Lauantaina purjeet 7-10 m2 formuloilla tai kölilaudoilla,sunnuntaina alussa keli heikompaa, mutta koveni rajuksi 3. lähtöön.        
  Muutama kisaaja haettiin veneellä pois sunnuntaina.        
  Lopputuloksista on pudotettu 2 huonointa lähtöä pois.        
  Juha Blinnikka voitti kokonaiskilpailun sekä Avoimen luokan.        
  Veikko Alander sai taistelijanmaljan ansaitusti, eväkin piti käydä sukeltamassa saaren kupeesta…