Historiaa

Hyvinkään Surffaajat ry.

 

 

Hyvinkään Surffaajat ry

Vuosikertomuskertomus 01.11.1999 - 31.10.2000

KAUDEN TAPAHTUMAT

Kauden avajaiset olivat yhdistetty ns. torstaikisan alkamisen kanssa samaksi päiväksi . Toiminta oli entisten kaltaista eli puhuttiin pehmosia , paranneltiin maailmaa , yritettiin hivenen siivoilla ja tietysti surffailtiin.

Kesän aikana järjestettiin kolme surfkurssia joilla oli yhteensä 12 osanottajaa. Kaikki oppivat perusasiat.

Teräs-surffari hoidettiin läpi jo totutulla tavalla .

Hanko MM-open oli paikallaan ja osanottajajoukko oli runsas . Mukana oli myös junioreita omasta takaa Iltaelämästä huolehti Kiivasen ja Reijosen asuntovaunun edusta sekä Hangon iltaelämä monipuolisine ruokapaikkoineen. Itse kilpailu oli tuulinen lauantaina ja sunnuntaina lähes vastakohta , tosin kisa oli loppuun asti erittäin jännittävä

Seuran mestaruuskilpailu pidettiin ilman kaikkia seuran aktiiveja ( tuulta oli muuallakin). Lähtöjä ajettiin useita ja erilaisia . Lopputulokset olivat ilahduttavasti uudet ja seuralle leivottiin uusi mestari , Tero , onneksi olkoon . Näyttäisi että,  junioreissa alkaa kohtapuolin löytyä haastajia.

MUUTA

Seuran jäsenmäärä hiipui noin 50:een mikä on tyydyttävä asia näinkin tiukan taloudellisen tilanteen aikana.

Seuran jäsenistö osallistui useisiin kilpailuihin hyvällä menestyksellä joista tuonnempana uuden julkaisun yhteydessä.

Hallituksessa toimi Seppo Lehti puheenjohtajana, Jouni Hellman sihteerinä ja varsinaisina jäseninä Tero Toivonen , Anu Kalvas ,Heikki Reijonen, Esa Reijonen , Markku Eräluoto ja varajäseninä Jarmo Vuori ja Juhani Ström.

 

Torstaikilpailut kaudella 2000 menivät seuraavasti:

1 Tero Toivonen 32,6
2 Jouni Hellman 42,8
3 Veijo Eronen 76,9
4 Esa Reijonen 87,7
5 Seppo Lehti 91,4
6 Juhani Ström 98,9
7 Jarmo Vuori 99,9
8 Risto Alastalo 101,8
9 Heikki Reijonen 103,1
10 Arto Pohjalainen 110
11 Mikko Nurmi 119,2
12 Veikko Alander 164
13 Antti Virta 175
14 Henni Hellman 193
15 Virpi Vaarama 198
16 Risto Kontturi 200
17 Pekka Kiivanen 209
18 Pauli Krankkala 210
     
  NAISET  
1 Virpi Vaarama  
2 Henni Hellman  
     
  JUNIORIT  
1 Timi Hellman  

 

Seuran mestaruuskilpailuissa oli tuuli normaali eli hyvin vaihteleva hirmu puuskista lähes rasvatyyneen. Harmillisesti kisaa latisti mukamas tärkeämpää tekemistä omaavat muutamat aktiivit. Kuulemma tuuli  niin hyvin muualla no joka tapauksessa kisassa nähtiin Teron ja Sepon ekalla poijulla tapahtunut komea yhteenotto kun Teron lautaan tarttui puuska ja laudan pohja kävi Sepon silmien tasolla repien  mastopussiin reiän ja vieden Teron ahdin valtakuntaan. Pikkulautaa kokeiltiin myös mutta kuten niin usein ne ei plaanaa tyynessä joka on lähes aina saarten takana. Pisteissä laskettiin mukaan viikkokisa ja kokonaisuudesta otettiin yksi pois.

1. Tero Toivonen 
2. Seppo Lehti   
3. Jouni Hellman
4. Risto Alastalo  
5. Arto Pohjalainen 
6. Risto Kontturi  
7. Henni Hellman 
8. Antti  
9. Juhani   
 Junnut
1. Timi Hellman 

HANKO MM-OPEN 2000

 Itse kisan olosuhteet vaihtuivat lauantain voimakkaasta tuulesta lähes tyveneen. Miksi aina ei voi tuulla ?????

sija Kisailija Pisteet
1 Anders Smeds 15.4
2 Seppo Lehti 23.0
3 Heikki Reijonen 28.3
4 Tero Toivonen 29.9
5 Veijo Eronen 41.9
6 Jouni Hellman 59.6
7 Veikko Alander 60.0
8 Esa Reijonen 61.0
9 Jon Törnwall 76.4
10 Kalervo Maarto 87.0
11 Pekka Kiivanen 96.0
12 Mikko Nurmi 114.0
13 Juhani Ström 127.0
14 Pekka Tammisto 139.0
15 Arto Pohjalainen 153.0
16 Hannu Kolehmainen 170.0
17 Henni Hellman 170.0
18 Jorma Kotro 175.0
19 Pauli Krankkala 184.0
20 Jyrki Freestyle 184.0
1 Naiset  
  Henni Hellman  
1 Juniorit  
  Timi Hellman  

BALTIC CUP YYTERI  28.-30.7.-00

Mukana 43 osallistujaa joista 16 Eestistä , 7 latviasta ja loput kotomaasta. Kisassa ajettiin yksi hyväksytty lähtö kevyessä kelissä. Voittaja Oli RRD/Simmer yhdistelmällä ajanut TWC:n Jussi Olsson. Toinen ja kolmas sija meni Latviaan.

      1.       Seppo Lehti
23.   Heikki Reijonen
37.   Jarmo Vuori

Puruvesi Race 15-16.7.2000

Raceboard ranking
Kesälahti 15.-16.7.2000
Ruokkeen lomakylä
järjestäjä: HeSu

Sää oli upea ja tuulinen. Pääosin n.8 m/s ja tasainen tuuli. Huiput oli 12 m/s. Viisi lähtöä ajettiin, joista toinen oli vaativin ja vain 8 selvisi maaliin. Kovissa tuulissa kolme mastoa meni poikki ja ainakin kolme purjetta repeytyi. Kilpailijat ja järjestäjät olivat tyytyväisiä kokemaansa elämykseen.

Tulokset:

Luokka 7.5
1. Jouni Finer     1.6
2. Thomas Sundell  3.2
3. Olof Sundell   13.7
4. Mikko Nurmi    22.5
5. Jorma Kotro    24.9
6. Risto Toivonen 27
7. Otto Möller    31
8. Seija Lahti    34
 
Luokka "10"(avoin)
1.  Seppo Lehti        0
2.  Tero Toivonen      7.4
3.  Heikki Reijonen    7.7
4.  Jorma Piiroinen   27
5.  Timo Piiparinen   27.6
6.  Veikko Alander    28
7.  Jarmo Vuori       28
8.  Tuomas Hulkkonen  28.9
9.  Juhani Ström      29
10. Jouni Hellman     29
11. Esa Reijonen      32
12. Kalervo Maarto    40
13. Kalevi Männistö   53.9
14. Ari Männistö      65
15. Martti Tuhkanen   66
16. Heikki Ruuhimäki  68
 

 

Simmer Style Funboard SM 2000

1. Jussi Ohlsson

13. Heikki Reijonen

22. Mikko Nurmi

23. Seppo Lehti 

Markuksen tarina kisan kulusta

Purjelautojen Funboard-luokan SM-kilpailun Porin Yyterisssä 1.-3.9 voitti Turun Windsurfing Clubia edustava Jussi Ohlsson. Toiseksi sijoittui Joensuun Pursiseuran Markus Huhtinen, ja kolmanneksi Helsinki Windsurfing Clubin Anders Smeds.

Kilpailussa purjehdittiin kaikkiaan neljä lähtöä, joista Jussi Ohlsson voitti kaksi. Ero yhden lähdön voittaneeseen Huhtiseen oli ainoastaan 1.3 pistettä. Olosuhteet aurinkoisessa säässä purjehdituissa neljässä lähdössä olivat hyvät tuulen nopeuden vaihdellessa 4-8 m/s. Kilpailuun osallistui 27 lautailijaa.

Lähes kaikki kärkeen sijoittuneet kilpailijat käyttivät 10-11-neliömetrisiä purjeita ja hyvin leveitä kölittömiä lautoja. Nämä laudat ovat vahvasti esillä myös lokakuussa valittaessa uutta olympialautaa vuoden 2004 olympialaisiin.

Tiukkaa taistelua

Perjantain ensimmäinen kilpailupäivä meni lentopalloksi tuulen puuttuessa, mutta lauantaina puolenpäivän maissa alkoi yhtäkkiä puhaltaa etelälounaasta n. 6 m/s. Järjestäjät laittoivat pikavauhtia pystyyn todella pitkän kahden poijun radan, ja startit alkoivat pyöriä yhden maissa.

Ensimmäisessä lähdössä noin puolet lähtijöistä valitsi paarpuurin lähdön. Onneksi lähtölinja oli tarpeeksi pitkä, ja kolareilta vältyttiin. Radan vasen laita veti ilmeisesti paremmin, mutta huonosti merkitty lohiverkko kryssilinjalla tuhosi joidenkin kilpailijoiden lähdön. Styyrpuurin lähtijöistä kärjessä kulkenut Huhtinen veti täystuhon verkkoon. Tästä huolimatta joensuulainen käänsi ylämerkillä noin viiden metrin päässä ensimmäisenä poijun saavuttaneesta Jussi Ohlssonista.

Kaksikko oli vetänyt jo ensimmäisellä kryssillä parin sadan metrin kaulan seuraaviin, ja toinenkin kryssi vedettiin aivan peräperää. Tuulen noustessa 10.6-neliöisellä purjehtinut Huhtinen joutui lopulta antautumaan, ja Ohlsson meni menojaan.

Toiseen lähtöön mm. Petteri Nenonen ja Huhtinen kävivät vaihtamassa pienemmät purjeet, ja vaihto kannatti. Ensimmäisenä ylämerkillä käänsi Huhtinen Nenosen ja Ohlssonin seuratessa tiiviissä tuntumassa. Pienehköllä purjeella matkassa ollut Huhtinen jäi myötäisellä täysin takaa tulevien jalkoihin. Ensimmäisellä myötäisellä ohi menivät Nenonen ja Ohlsson ja toisella vielä Sarkio ja Smeds. Hyvän vauhdin Starboardiinsa löytänyt Nenonen kontrolloi lähtöä loppuun asti pitäen Ohlssonin takanaan.

Kolmas lähtö purjehdittiin lyhyen lounastauon jälkeen, ja osalla kilpailijoista oli vaikeuksia ehtiä mukaan. Kärkipään kuskeista puuttui Nenonen; uusi masto oli katkennut ja rikkonut myös purjeen. Kun Petterin ensimmäinen lähtö oli ollut aika vaisu, oli imatralaisen kisa käytännössä ohi. Lähdön voitti jälleen Jussi Ohlsson huonon lähdön saaneen Huhtisen tullessa maaliin kakkosena.

Klassinen moka

Neljättä lähtöä odoteltiin jo hetki tuulen tyyntyessä uhkaavasti. Tuuli kuitenkin nousi vielä kerran, ja matkaan päästiin Nenosen ja Ohlssonin johdolla. Kaksikko kasvatti tasaisesti kaulaa kolmantena ja neljäntenä purjehtineisiin Huhtiseen ja Smedsiin, ja homma näytti jo selvältä. Kärkikaksikko erehtyi kuitenkin kyttäämään toisiaan ja veti pitkäksi viimeisen vendan. Huhtinen, Smeds ja Jari Koho huomasivat tilaisuutensa tulleen, ja livahtivat oikea-aikaisen vastakäännöksen ansiosta suoraan poijulle ja lähdön kärkeen. Tuuli tyyntyi alle rajojen 12 kilpailijan tultua maaliin, ja loput kilpailijat saivat sijan 13.

Koska sunnuntai oli jälleen tyyni päivä, ratkaistiin SM-mitalit lauantain neljän lähdön perusteella. Neljästä lähdöstä saa jättää huonoimman sijoituksen pois, joten Jussi Ohlsson kruunattiin Funboard-luokan Suomen Mestariksi vuonna 2000. Seniori-ikäiset Markus Huhtinen ja Anders Smeds veivät seuraavat sijat ennen Raceboard-luokan tuoretta mestaria Jari Kohoa.

Kramppeja...

Pitkä rata oli SM-tittelin arvoinen kaikin tavoin. Kahden poijun radat vaativat todella suurten purjeiden käyttöä, eikä yli 10-neliöisillä purjeilla tiukassa kisassa ole varaa rentoutua hetkeksikään. Kilpailijat valittelivat kilpaa saunassa kramppaavia jäseniään ja rakoille menneitä käsiään. Ensi kaudeksi hyväksytty 3.7 m/s tuuliraja tekeekin rata-ajosta entistä fyysisempää ja hyvää kuntoa vaativaa. On lajin kannalta sääli jos radoissa mennään pelkkiin kahden poijun makkararatoihin, sillä myötätuulisosuuksien lisäksi myös sivutuuleja ja söörejä sisältävät radat ovat kahden poijun rataa mielenkiintoisempia ja hivenen kevyempiä purjehtia. SPLL/Markus Huhtinen  

HALLITUS

 PJ                                      Seppo Lehti                             
VARA PJ                           Jouni Hellman                         

JÄSEN                               Tero Toivonen    
                                           
Anu Kalvas                              
                      
                      Markku Eräluoto                      
                      
                      Heikki Reijonen  
                      
                      Esa Reijonen                           
 VARAJ.                             Jarmo Vuori                            
                      
                      Juhani Ström